dilluns, 2 de juny del 2014

                                             DEMOCRÀCIA  ELECTRÒNICA




Des de que la democracia va ser inventada a Atenes fins a l'actualitat , sempre s'ha considerat necessària la representativitat com a forma de fer política.
Vivim un temps en que la tecnología va arribant a quasi tots els àmbits de la nostra societat i sorprèn que aquesta tecnología, les TIC, encara no siguint d'ús habitual, excepte en contades excepcions, com a mitjà per la participació de la ciutadania en l'àmbit polític.
Aquest tipus de participación suposaria una democracia deliberativa en la que les decicions polítiques fossin fruït d'una amplia deliberació democrática, amb la possibilitat de presentar, discutir i aceptar els arguments que cada un presentés a favor i en contra de les diferents alternatives de discusió.
La democràcia digital hauria de ser un espai de participación democrática en les tasques de govern i en la que les decicions que afecten  a tots, o a un sector determinat,  podrien ser fruït de la participación oberta a tots els ciutadans. D'aquesta manera els ciutadans no sols se sentirien representats per les persones que han elegit per mitjà del vot, sinó que se sentiríen corresponsables de les decisions que els efectessin a través de la seva participació democrática.Aquest canvi en la forma d'exercir el poder suposaria una legitimació de les decicions publiques.
José Luís Martí en un article a la revista IDP (revista d'Internet, Dret i Política) fa referencia a aquesta nova forma de democracia reconeixent que avui dia es va incorporant aquesta nova forma de participación que no substituirà la forma representativa però si que la podrá complementar.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada