dilluns, 19 de maig del 2014

EL MEU AMIC VA TORNAR DE LA GUERRA





Olia Lialina és una artista del net.art, un dels seus treballs és ¨My boyfriend came back from the war¨(1996), en el que fa ús de les possibilitats interactives de la Xarxa per explicar una historia sobre l'amor i la solitud. Aquesta obra busca el diàleg emocional amb l'espectador que va decidint -dins un ventall reduït de possibilitats- el desenllaç d'una historia carregada de romanticisme i sensualitat.
En aquesta obra que gira al voltant d'una conversa entra una noia i el seu amic que torna de la guerra,  visualitzem a una parella asseguda que constitueix el marc de referencia al llarg de l'obra. Cada conversa constitueix un recorregut que el lector pot emprendre però que sempre acabara de la mateixa manera: amb una finestra negra, representant una veu que s'apaga en la incomprensió, la incomunicació o el malentés. L'esperança perduda, l'espera, formen part d'aquesta trama narrativa.
En aquesta obra, al fragmentar-se la pantalla principal, es construeix una narració amb el suport constant de la imatge de l'esquerra. El primer clic porta a l'espectador a dues frases: Where are you? i I can't see you, que apareixen en un marc central que, en clicar-les, donen FORGET IT. El marc de la dreta es va subdividint en zones que, o bé romanen en la pantalla o bé poden ser tancades o substituïdes, al mateix temps que altres romanen estàtiques. La fragmentació intervé en la semántica de la narració. L'artista es serveix de la tecnología per articular la seva obra.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada