dimarts, 20 de maig del 2014


                                                WEBLOGS

Els blogs són espais de creació de subjectivitat i de llibertat virtual. Aquesta és la definició que en fa la Maritxell Martí al considerar-los com a diaris personals digitals.

Sens dubte, la possibilitat d'escriure en un espai personal qualsevol tipus d'escriptura o informació de collita pròpia i sense estar subjecte a unes directrius establertes per uns mitjans d'informació determinants i subjectes a interessos de diferents tipus, suposa una escletxa en un món informatiu subjecte al pensament únic i al consum massiu de temes globalitzats. Aquesta esfera informativa que suposen els blogs discorre paral·lela a l'esfera oficial, amb la diferència que els temes i la manera de tractar-los no estan seleccionats des dels entorns del poder.

Els blogs comporten una nova forma de relació entre informadors i informats, amb noves formes de transmissió i també de jerarquia, doncs, aquesta és més horitzontal. Generen xarxes lligades a grups d'interès contribuint a canvis estructurals que modelen l'acció social de les persones implicades.

Aquesta forma d'interacció social suposa la creació d'una identitat virtual que complementa la identitat real. L'anonimat i la facilitat de publicació permeten una forma d'expressió que en un altre context difícilment es donaria. El ¨nick¨és una mena de doble, quant es parla per el medi electrònic ja no és la persona, és la identitat. Això suposa una transformació psicològica que passa de l'esfera individual a la social generant noves formes de relacions interpersonals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada