diumenge, 18 de maig del 2014

LES RELACIONS HOME-DONA
















Margot Lovejoy va crear l'obra ¨ Parthemia¨(1995) per mitjà de la qual demostra la possibilitat subversiva d'Internet. Aquesta creació és una base de dades pública i en la que qualsevol persona hi pot inscriure la seva experiència sobre violència domèstica i pot fer-ho de manera anònima, o no.
L'autora presenta aquest projecte com un monument a les víctimes de la violència domèstica , doncs igual que arreu hi ha monuments al soldat desconegut, ella considera necessari que també hi hagi un reconeixement públic cap a les dones anònimes victimes de la violència. És una manera de visualitzar el maltractament silenciós de les dones.
La violència per raó de sexe pot tenir diferents formes de manifestar-se, peró totes aquestes formes evidencian un sistema social i cultural de dominació masculina.
Aquesta obra s'estructura amb una interfície que comença preguntant-nos si hem estat víctimes de violència domèstica, plantejant segons la resposta un recorregut o altre, com a participant o com a narrador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada